Beheer- en periodiek onderhoud brandmeldinstallatie

Het juiste beheer- en periodiek onderhoud van uw brandmeldinstallatie is essentieel voor het waarborgen van de veiligheid en het optimaliseren van de functionaliteiten. Daarnaast is het ook verplicht om uw brandmeldinstallatie periodiek te laten controleren.

 

Nieuwe eisen NEN2654-1
Heeft u al een brandmeldinstallatie of laat u een nieuwe installeren? Zodra de brandmeldinstallatie is opgeleverd is de eigenaar verantwoordelijk voor de brandmeldinstallatie en de daarbij behorende controles. Naast het jaarlijks onderhoud dienen ook maandelijks-, vier- en acht maandelijkse controles worden uitgevoerd. Vaak gebeurd dit door de eigenaar aangewezen beheerders brandmeldinstallatie. De controles kunnen ook worden uitbesteed, echter neemt dit niet weg dat er ten alle tijden één van de beheerders aanwezig moet zijn.

Vier en acht maandelijkse controle brandmeldinstallatie
De 4-maandelijkse controle is uitgebreider dan de maandelijkse controle van uw brandmeldinstallatie. NEN2654-1 heeft als nieuwe norm dat er maar één uitschakeling en alarm gemaakt moet worden per centrale. Naast de functionele test van de brandmeldinstallatie wordt er ook gekeken naar eventuele bouwkundige wijzigingen die van invloed zijn op de brandmeldinstallatie.

12- maandelijkse controle brandmeldinstallatie
Het is een feit dat uw brandmeldinstallatie periodiek onderhoud nodig heeft. Naast de 4 en 8 maandelijkse controles wordt de installatie een keer per jaar onderworpen aan een volledige controle. Hierbij worden alle componenten van de brandmeldinstallatie gecontroleerd en ook de aansturing naar de andere brandbeveiligingsinstallaties gecontroleerd. 

Vrijblijvend contact opnemen
Bij Vleugels Beveiliging zijn we gespecialiseerd in het beheer en periodiek onderhoud van brandmeldinstallaties. Heeft u een specifieke vraag, of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. 

Andere berichten

Meer weten over ons en onze diensten? Neem contact met ons op.

Gecertificeerd beveiligingsbedrijf

Bij Vleugels Beveiliging vinden we kwaliteit belangrijk en werken we alleen met gekwalificeerd personeel dat het vak verstaat. Met de beste apparatuur bieden wij u een zo veilig mogelijk gevoel. We beschikken over een aantal belangrijke certificeringen om aan te tonen dat kwaliteit hoog bij ons in het vaandel staat.

“Wij voorzien u waar nodig
graag van persoonlijk advies.”

Contact